IV. Eötvös Természettudományos Tábor - Felhívás

IV. Eötvös Természettudományos Tábor - Felhívás
04/15

2015. április 15.

04/15

2015. április 15. -


Az ELTE Eötvös József Collegiuma és az ELTE Természettudományi Kara ebben az évben negyedik alkalommal rendezi meg az Eötvös Természettudományos Tábort 2015. július 20. és 26. között Budapesten. Mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz), de még nem döntötték el, hogy ez irányban szeretnének-e továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében. A tábor szervezői arra vállalkoznak, hogy az érdeklődő diákoknak bemutassák az egyetemen folyó szakmai munkát, és hogy azt személyes élménnyé tegyék a számukra.

A tábor folyamán a diákok délelőttönként egy közös, majd egy kiscsoportos (a választott szekciónak megfelelő) előadáson vesznek részt. Ebéd után továbbra is szekciónkénti bontásban gyakorlati foglalkozások lesznek, melyeket többnyire az ELTE-n tartunk (pl. laborgyakorlat, planetárium, ásványtár). A vacsorát követően ismerkedős-játékos foglalkozások közül lehet majd választani.

A tábor adatai:

Időpont: 2015. július 20–26.

Helyszín: ELTE Eötvös József Collegium, 1118 Budapest, Ménesi út 11–13. illetve ELTE Lágymányosi Kampusz, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 1/C

Célközönség: A 12 évfolyamos rendszerben tanuló diákok közül a 10. és 11. évfolyam tanulói; a 13 évfolyamos rendszerben tanulók közül a 11. és 12. évfolyam tanulói.

Részvételi díj: Még egyeztetés alatt

Jelentkezés: A táborba való jelentkezéshez a pályázó diákoknak egy-egy esszét kell írniuk a tábor szervezői által megadott témák valamelyikéből (lásd alább). A témakörök feldolgozása izgalmas kihívást jelenthet az érdeklődő középiskolás diákok számára. A jelentkezők a felkészüléshez bármilyen szakirodalmat használhatnak és szaktanáraikkal is konzultálhatnak, azonban mindenképpen önállóan alkotott szöveget várunk, amelyből kiderül, hogy a szerző megértette a témakör alapjait, kérdéseit és a válaszok jelentőségét. A beérkezett esszéket az Eötvös Collegium természettudományos műhelyei bírálják el.

Minden szekcióban a legjobb pályamű szerzőjének részvételi díját elengedjük!

Jelentkezési határidő: A jelentkezési időszak 2015. június 21-én 23:59-ig tart. A jelentkezési időszak vége egyúttal az esszék feltöltésének határideje is.

Esszétémák: 2015-es témakiírások letöltése (PDF)

Kapcsolat: A táborral kapcsolatban felmerülő további kérdésekre készséggel válaszolunk a termtudtabor@eotvos.elte.hu e-mail címen.