Meghívó a Magyar műhely Találkozások című konferenciájára

Meghívó a Magyar műhely Találkozások című konferenciájára
11/10

2016. november 10.

11/10

2016. november 10. -


Ezúton szeretettel meghívjuk a kedves Kollégákat a Magyar műhely Találkozások című konferenciájára, amelyet 2016. november 18-19-én (péntek-szombat) rendezünk. A konferencián olyan alap-, mester-, osztatlan tanári, valamint doktori képzésben részt vevő hallgatók előadásai lesznek hallhatók, akik irodalomtudománnyal, nyelvtudománnyal, valamint ezek határterületeivel foglalkoznak.

A kétnapos konferencián a nyelvtudomány és alkalmazási lehetőségei, leíró nyelvészet és funkcionalitás, filológiai kalandozások, jelenlét és teatralitás, elmélet és fordítás, képtér és modern találkozások témakörökben hallhatunk előadásokat.

Külön felhívjuk a figyelmet konferenciánk két plenáris előadására: a pénteki nyelvtudományi témájú előadásra, amelyet Tolcsvai Nagy Gábor tart Miért legyen funkcionális a nyelvtan? címmel, illetve Kulcsár-Szabó Zoltán szombat reggeli irodalomtudományi előadására, amely a Nyelvkritika és lírai hagyomány Borbély Szilárdnál címet viseli. Mindezek mellett örömmel invitáljuk a tisztelt Collegiumot az Átjárások-áthallások című konferenciakötet bemutatójára is, melyet a Magyar műhely egykori tagja, Lengyel Imre Zsolt mutat be.

A meghívót itt tekintheti meg, illetve a teljes program- és absztraktfüzet elérhető innen, további részletek pedig a konferencia honlapján ( https://eotvos.elte.hu/muhelyek/talalkozasok ) , valamint fecebook-eseményénél ( https://www.facebook.com/events/306514793052138/ ) olvashatók.

Bízunk benne, hogy minél több mostani és egykori Collegista lesz részese ennek a Magyar műhely életében kiemelkedő rendezvénynek.