Felvételt nyert hallgatók

Tisztelt Felvételizők!

Mindannyiuknak gratulálok a helytálláshoz és a kiváló szakmai teljesítményhez, amelynek alapján a Collegium felvételi eljárásának végső megmérettetéséig eljutottak. A betölthető szabad férőhelyek száma azonban meghatározza, hogy most összesen 18 bentlakó collegistát vehetünk fel.

A bentlakó collegisták szeptember 2-án 10.00 órától költözhetnek be a Collegiumba, kérjük az időpontról egyénileg egyeztessenek Gondnokasszonnyal ( zrupko.erika@kancellaria.elte.hu ), különösen, ha előbb szeretnének beköltözni vagy külföldről érkeznek. Minden beköltöző collegistának ki kell töltenie a beköltözési adatlapot és járványügyi kérdőívet, amelyet a portán kap.

A csatolt dokumentumokban a bentlakó collegisták nevei után az ún. várólistás collegisták nevei következnek. A várólista azt jelenti, hogy abban az esetben, ha újabb helyeket tudunk biztosítani, a várólistán megadott sorrendben – előzetes egyeztetés után – azonnal beköltözhetnek.

A harmadik névsor a bejáró collegisták nevét tartalmazza. Ez a status – a bentlakást leszámítva – ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel jár, mint a bentlakó status.

Felhívom figyelmüket, hogy valamennyi bölcsész társadalomtudós hallgatónak (bentlakók és bejárók egyaránt) a Collegiumban latint kell tanulnia. Az első latinórát 2020. szeptember 8-án (kedd) 7.15-8.00 óra között tartom a Collegium nagytermében.

Minden felvett BA-s és BSc-s collegistának (bentlakók és bejárók egyaránt) szabályaink szerint az angol, a latin, a francia, az olasz, a német, a spanyol vagy az ógörög nyelvek közül kötelezően választania kell, illetve az A.L.F.O.N.S.Ó. programban rögzített szabályok szerint ( https://eotvos.elte.hu/media/c2/f9/694cb0adfdacfcf1f4cbf258073b340866456ed7c239c4d250 acf71f43b3/ec_alfonso_nyelvi_program.pdf ) a hatodik (bizonyos esetekben a negyedik) egyetemi félév végére a választott nyelvekből az előírt szintet teljesítenie kell. Kérem, mindenképpen konzultáljanak a választásról műhelyvezetőjükkel. A nyelvi csoportokat legkésőbb szeptember 11-én véglegesítem.

A collegisták, a Választmány programjairól keressék a Választmány programajánlóját.

A nyár hátralévő napjaira tartalmas pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok Mindannyiuknak!

Horváth László
igazgató