Technikai információk felvételizőknek

Kedves Felvételizők!

A felvételivel kapcsolatban az elsődleges információforrás a felvételi kezdetéig a Collegium honlapja marad, a felvételi ideje alatt pedig a Teams Általános csatornája lesz (lásd lent). Kérünk Titeket, hogy rendszeresen figyeljétek ezeket.

Beiratkozás kérdőív

A kari beiratkozások idén nagyobb átfedésben vannak a collegiumi felvételivel. Emiatt szeretnénk megkérni minden felvételizőt, akinek 24 vagy 25-ére esik a beiratkozása, hogy töltse ki ezt a formot, hogy az esetleges ütközéseket elkerüljük. Ütközés esetén vagy a műhelyen belül kapsz korábbi/későbbi időpontot, vagy ha nem lesz időd hazautazni, biztosítunk a Collegiumban egy termet a felvételi idejére.

Microsoft Teams

A felvételi a Microsoft Teams nevű programon fog lezajlani, amit ezen a linken lehet letölteni (a Teams webes felületen is elérhető, de javasoljuk az asztali verzió használatát). A Teams-be a felvételi adatlapodon megadott „Egyetemi e-mail” címeddel és az ahhoz tartozó, az https://ugykezelo.elte.hu/ -n megadott jelszóval tudtok bejelentkezni. A napokban mindenkit hozzáfogunk adni Teams-en az „Eötvös Collegium Felvételi 2020” csoporthoz – erről majd emailben fogsz kapni egy értesítőt erre az email címedre.

Ha eltévednél, a jobb oldali menüből bármikor (még hívás közben is) a Csoportokra (Teams) kattintva el tudsz jutni a Felvételihez, és onnan a csatornákhoz.

Csatornák

A csoporton belül több csatornát találtok: Az Általános (General) csatornát fogjuk használni többek között a megnyitóra, és innen, a fenti menüben fogjátok tudni majd elérni az igazgatói beszélgetésre behívottak névsorát és beosztását is.

Az általános csatornán kívül minden műhelynek van egy külön csatornája. Ha megtaláltad a téged érintő csatornák(at), ajánlott beállítani azt, hogy kapj értesítéseket az csatorna üzeneteiről.

Meghallgatások

A műhelycsatornák menüjében lesz elérhető a bizottságok beosztása. kérünk Titeket, hogy az itt található időpont előtt legalább 15 perccel már legyetek kész a hívás fogadására.

Az Általános csatornán fogjuk megosztani, hogy melyik műhely mikor kezdi el a meghallgatásait. Bár megpróbáltunk figyelni az esetleges ütközésekre, ha mégis evvel kapcsolatban lenne valamilyen problémád, jelezd azt az ejc.valasztmany@gmail.com email címen. Köszönjük!

A szakmai és diákbizottság két különböző hívásban lesz megtartva. Mindkét esetben külön be fognak hívni egy konferencia-hívásba. Ha nem vagy elérhető, pár perc múlva újra megcsörgetnek, és ha ilyenkor sem tudod fogadni a hívást, akkor a késés függvényében keresünk telefonon/későbbre mozgatjuk a meghallgatásod.

A hívás elfogadásakor be tudod állítani a mikrofont és a kamerát. Mindkettő használata elvárt.

Az igazgatói beszélgetésre továbbjutók névsorát, és beosztását az Általános csatornánál tesszük közzé. Az igazgatói beszélgetésre, a bizottságokéival hasonlóan, külön hívást fogsz kapni.

A megnyitón nem fognak külön felhívni, de a hívásba egyszerűen be tudsz majd csatlakozni az Általános csatornáról.

Egyéb

Kérdéseiteket beírhatjátok az üzenetfalra (Bejegyzések / Posts fül), illetve vészesetben, technikai segítségért írd be a @rendszergazda címkét!

Aug. 22-én, szombaton 18:00-tól fogunk tartani egy infóestet, ahol kipróbálhatod a hívásokat, megnézheted, hogy működik-e a kamerád, jól hallunk-e, és beszélgethetsz a collegistákkal, felteheted a műhelytagnak a maradék kérdéseidet. A részvétel nem kötelező (a későbbi elbírálásba nem számít bele), de ajánlott.

Az infóestről további infókat a Teams-be fogunk posztolni.

Egyéb kérdés esetén írj a ejc.valasztmany@gmail.com (Választmány), root@eotvos.elte.hu (Rendszergazdák) vagy a titkarsag@eotvos.elte.hu (Titkárság) email címre.

Sok sikert a felvételihez!
a rendszergazdák