Felvett hallgatók

Felvettek névsora

A felvett hallgatók listája: itt elérhető.

Tisztelt Felvételizők!

Mindannyiuknak gratulálok a helytálláshoz és a kiváló szakmai teljesítményhez, amelynek alapján a Collegium felvételi eljárásának végső megmérettetéséig eljutottak. A betölthető szabad férőhelyek száma azonban meghatározza, hogy most összesen 31 bentlakó collegistát vehetünk fel.

A bentlakó collegistákat a beköltözés részleteiről, dátumáról 2022. augusztus 29-én (hétfő) tájékoztatjuk. Minden beköltöző collegistának ki kell töltenie azt az adatlapot, amelyet a portán kap.

A csatolt dokumentum a bentlakó collegisták nevei után a bejáró collegisták neveit tartalmazza. Ez a status – a bentlakást leszámítva – ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel jár, mint a bentlakó status.

Felhívom a figyelmüket, hogy a Collegium történetében kiemelkedő jelentőségű eseményre kerül sor 2022. szeptember 5-én 15:30 órától. Az EÖTVÖS JÓZSEF NAP 2022. – ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ rendezvényen a frissen felvett hallgatók részvétele kötelező.

Felhívom figyelmüket, hogy valamennyi bölcsész és társadalomtudós hallgatónak (bentlakók és bejárók egyaránt) a Collegiumban latint kell tanulnia. Az első latinórát 2022. szeptember 13-án (kedd) 8:00 - 9:00 óra között tartom a Collegium nagytermében.

Minden felvett BA-s és BSc-s collegistának (bentlakók és bejárók egyaránt) szabályaink szerint az angol, a latin, a francia, az olasz, a német, a spanyol vagy az ógörög nyelvek közül kötelezően választania kell, illetve az A.L.F.O.N.S.Ó. programban rögzített szabályok szerint a hatodik (bizonyos esetekben a negyedik) egyetemi félév végére a választott nyelvekből az előírt szintet teljesítenie kell. Kérem, mindenképpen konzultáljanak a választásról műhelyvezetőjükkel. A nyelvi csoportokat legkésőbb 2022. szeptember 9-én véglegesítem.

A collegisták, a Választmány programjairól keressék a Választmány programajánlóját.

A nyár hátralévő napjaira tartalmas pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok Mindannyiuknak!

Horváth László
igazgató