I. Eötvözet SZITU színháztudományi konferencia

I. Eötvözet SZITU színháztudományi konferencia
06/01 - 06/02

2023. június 01. - 2023. június 02.

SZTE Eötvös Loránd Kollégium (6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 103.)

06/01 - 06/02

2023. június 01. - 2023. június 02.

SZTE Eötvös Loránd Kollégium (6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 103.)


Megújult formában jelentkezik az országos színháztudományi konferencia.

A SZITU Konf – Színháztudományi Konferencia megújult formában tér vissza Eötvözet SZITU néven az ELTE Eötvös József Collegium, az SZTE Eötvös Loránd Kollégium és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék szervezésében. A szervezők és az előadók 2023. június 1. és 3. között több mint 40 előadással várják az érdeklődőket Szegeden.

Részletes program (javított link)

Az ELTE Eötvös József Collegium 2016-ban hívta életre színháztudományi konferenciasorozatát, a SZiTu-t. A sorozat keretében eddig négy tanácskozást rendeztek, amelyek anyagából öt lektorált tanulmánykötet jelent meg. A konferenciát most újratervezték: az I. Eötvözet SZITU már nemcsak hallgatói esemény lesz, hanem kutatók jelentkezését is várja.

Az ELTE Collegiuma mellett pedig az SZTE Eötvös Loránd Kollégium és az SZTE Összahasonlító Irodalomtudományi Tanszék támogatását is élvezi az esemény, így a jövőben az évenkénti konferenciát felváltva, Budapesten és Szegeden rendezik meg. A rendezvény célja továbbra is az, hogy a színháztudománnyal az ország bármely felsőoktatási intézményében elhivatottan foglalkozó kutatóknak lehetőséget biztosítson kutatási eredményük bemutatására.

A résztvevőket köszönti Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja, plenáris előadást tart Jákfalvi Magdolna, Kékesi Kun Árpád és Kiss Gabriella.

  • Hely és idő: Eötvös Loránd Kollégium (Szeged), 2023. június 1–2.
  • Főszervezők: Dr. Doma Petra és Dr. Jászay Tamás
  • További információ: szitukonf@gmail.com