Im Übersetzen leben - Fritz Paepcke emlékkonferencia

Im Übersetzen leben - Fritz Paepcke emlékkonferencia
06/01

2016. június 01.

06/01

2016. június 01. -


Az ELTE Eötvös József Collegium Germanisztika műhelye az 1990-ben (a Ménesi úton) elhunyt Fritz Paepcke, a Collegium néhai vendégprofesszora születésének 100. évfordulója alkalmából Im Übersetzen leben címmel kétnapos emlékkonferenciát rendez.

A konferencia díszvendége Prof. Dr. Bernhard Vogel, 1992-2003 között Türingia Szabad Állam kormányfője. 1990-ben Miniszterelnök úr segítsége révén kerülhetett a Collegiumba Paepcke professzor mintegy 6000 kötetes könyvtára és iratainak teljes archívuma.

A konferencia főszervezője és előkészítője: Horváth Géza professzor, a szervező-előkészítő: Sára Balázs műhelyvezető és az EC Germanisztika műhely tagjai.

A méltóságok és a neves hermeneuta előadók mellett a collegiumi tehetséggondozás szellemében a Collegium diákjai is előadnak. A tudományos program alkalmával az érdeklődők megtekinthetik az újrarendezett Paepcke-könyvtár  (Bibliotheca de Friderico Paepcke nominata) állományát és a kamara-kiállítást, amely a Collegiumban őrzött Paepcke-hagyaték, emlékanyag tételeiből készült.

Tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk az egykori és mai collegistákat, az érdeklődő kollégákat és barátokat.

A konferencia programja a csatolmányban olvasható.

Csatolt dokumentum:

Eötvös-Collegium - Fritz-Paepcke-Gedenkkonferenz - Programm.pdf