Tehetségtábor III. – ELTE Eötvös József Collegium

Tehetségtábor III. – ELTE Eötvös József Collegium
01/12

2015. január 12.

01/12

2015. január 12. -


2014. január 19-24.

Egyetemi utánpótlás toborzása az Eötvös Collegiumban (Tehetségtábor III.)

 

Az ELTE Eötvös Collegium egyhetes „táborozást” tart január 19-24 között érettségi előtt álló középiskolás diákoknak. A rendezvény célja, hogy a tehetségüket már bizonyított diákokat a tudomány és a tanári hivatás számára szórakoztató programok szervezésével is megnyerjék, és – az augusztusi felvételik, a híres collegiumi „fejkopogtatás” előkészítéseképpen – biztosítsák az ELTE és az Eötvös József Collegium tagsága számára a színvonalas utánpótlást.

Az Eötvös Collegium csaknem valamennyi műhelyének megfelelő szakterület szerint (angol, biológia, fizika, földrajz, francia, informatika, kémia, latin, magyar nyelv- és irodalom, matematika, német, olasz, spanyol, történelem, stb.) közel 50 középiskolás diákot várnak a Ménesi útra. A diákok a közös előadások meghallgatása után választott szakjaik szerint másfél-kétórás szemináriumi foglalkozásokon vesznek részt, amelyeket a Collegium szakvezetői, önkéntes oktatói és felsőbb éves diákok tartanak.

A Collegium évről évre abból a meggyőződésből cselekszik, hogy a tehetséges fiatalok száma nem csökken, ám egyre nehezebb megnyerni őket a piaci kihívásokkal szemben a tudománynak és a tanári hivatásnak.

Csatolt dokumentum:

ELTE EC Tehetségtábor III. program.pdf