Közösség

Közösség

Közösség

A közösség az Eötvös Collegium egyik legerősebb oldala: egy olyan társaságról van szó, amelynek tagjai motiválják, segítik és szeretik egymást.

Ez már az első találkozásnál, a felvételinél megmutatkozik: a patinás, komoly intézményben egy családias, fiatalos közeget találsz. A szervezés jelentős részét maguk a collegisták bonyolítják le, akik nálad nem sokkal idősebbek, és bármikor fordulhatsz hozzájuk, vagy akár beszélgethetsz velük; a szabadidőt pedig tartalmasan töltheted különböző programokon. Sokszor már itt kialakulnak a későbbi barátságok kezdeményei. Az igazi bevonás azonban csak ezután kezdődik: az őszi góJatábor [nem elírás!] és góJahétvége maradandó élményeket jelent mind a résztvevőknek, mind a szervezőknek.

Ez a hangulat a későbbiekben is áthatja a mindennapokat. Egyrészt a rengeteg közösségi rendezvényen: félévente van egy-egy gyönyörű bálunk a tornateremben, együtt ünneplünk karácsonykor és húsvétkor, és sokszor megyünk kisebb kirándulásokra, múzeum- és színházlátogatásokra. De egy átlagos szorgalmi héten is van 2-3 szabadidős program, amelyeket a collegisták maguknak szerveznek – a csapat sokszínűsége ezeket változatossá, újszerűvé teszi. És hetente van foci, röplabda, társasozás, sakk, bibliakör és sok egyéb program! Ha pedig ezek létrehozásában részt veszel, olyan tapasztalatokat szerezhetsz a közös munkában és így az életben, amelyeket az egyetemen nem kapnál meg.

A programokon kívül is minden nap egy izgalmas, támogató közösség tagja lehetsz. Folyamatosan tarthatod a kapcsolatot a szaktársaiddal, akikkel segíthetitek egymás szakmai fejlődését. Az interdiszciplinaritás (tudományok közöttiség) miatt a legkülönbözőbb szakmák és tudományok lelkes művelőivel barátkozhatsz össze, így lesz kihez fordulni, ha az angol nyelvű szakdolgozatodat szeretnéd lektoráltatni, vagy nem tudod, milyen vegyszerrel lehet letörölni az alkoholos filcet. A több mint 125 éves múlt pedig a közösséget is átszövi: évtizedes vagy akár évszázados hagyományok, anekdoták kötik össze még inkább az ittenieket.

Röviden: képzeld el, hogy hozzád hasonlóan motivált és szorgalmas emberekkel találkozol napi szinten, akikkel bármikor támaszkodhattok egymásra, és mindig van mit csinálni.

További részletekért kattints a fenti menüpontokra!