Választmány

Választmány

A collegiumi hallgatói képviselet 2014 szeptemberétől Választmány néven működik.

Fő tevékenységi területe a Collegium hallgatói érdekképviselete, a Collegium diákéletének szervezése, de a Szervezeti és Működési Szabályzatban lefektetett módon és mértékben befolyása van a Collegium vezetésére és működésére is. Nagy szerepet vállal a közösségteremtésben, a szakmai és tudományos élet szervezésében és az ország más szakkollégiumaival történő kapcsolattartásban.

A Választmány jelenleg egy elnökből, 2 alelnökből, és 4 Bizottságból áll:

  • A Közösségi Bizottság felel a közösségi programok megszervezéséért és lebonyolításáért, legyen szó a GóJaProgramokról, az Eötvös Majálisról, a karácsonyi buliról, Húsvéti programokról, Just Dance estekről, vagy hagyományteremtő, új eseményekről.
  • A Kulturális Bizottság  könyvbemutatókat, színházlátogatásokat, filmklubot, vitaesteket, open-mic felolvasóesteket szervez. Hirdeti a környékbeli kulturális programokat, koncerteket, kiállításokat.
  • A Kommunikációs Bizottság felel a belső és külső kommunikációért. Plakátokat készít és rak ki, kezeli a közösségi oldalakat, frissíti a honlapot, hírlevelet szerkeszt, felel a Collegium hirdetéséért, és tartja a kapcsolatot más szakkolégiumokkal és a kari Hallgatói Önkormányzatokkal.
  • A Sportbizottság feladata a collegiumi sportélet összefogása, a mozgás népszerűsítése és különféle sportesemények szervezése. A legfontosabbak közé tartozik a Futóhónap, az Eötvös Collegiumi Éjszakai Sportok (ECÉS) szervezése, amikor a többi szakkoli csapataival mérjük össze a foci, röpi, kosár, illetve csocsó tudásunkat.
  • A Szakmai alelnök fő feladatköre a a hallgatói tudományos élet megszervezése, így például az ELTE legnagyobb hallgatói konferenciájának, az Eötvös Konferenciának a lebonyolítását is az alelnök végzi, kiegészülve rengeteg lelkes collegistával. Ezen kívül  előkészíti a felvételi eljárást és a Tehetséggondozó Tábort, illetve összehangolja a műhelyek munkáját.
  • A Gazdasági alelnök feladata a Választmány vagyonának kezelése, amiből támogatja a műhelyek tudományos tevékenységét és közösségi  programjait. Colis pólókat, pulcsikat is a tőle lehet beszerezni.

A választmányi tagokat (elnök, alelnök és bizottsági elnökök) a félévente összehívott Közgyűlés választja. A Közgyűlés a Collegiumi Hallgatói Önkormányzat (CHÖK) döntéshozó szerve. Itt foglaljuk össze a félév történéseit, megbeszéljük, min lehetne változtatni. A „KGY”-n minden collegista kifejtheti a véleményét bármilyen, a Collegiumot érintő kérdésben. 

Minden collegistának lehetősége van, hogy becsatlakozzon valamelyik (akár több) bizottság munkájába, így részt vállalhat a közösségi és szakmai programok szervezésében. Ettől lesznek ezek az események igazán a mieink.

További információkért kövess minket FacebookonInstagramon, és tekintsd meg az Oktondis bemutatkozó videónkat!