Eötvös Konferencia

Eötvös Konferencia

Az Eötvös Konferencia szerves részét képezi a Collegium tudományos életének, amelyet a mindenkori Választmány szervez meg tavasszal, idén immáron huszonötödik alkalommal.

Ez a kétnapos rendezvénysorozat (péntek-szombat) lehetőséget kínál arra, hogy tehetséges hallgatók kutatási területükről rövid előadást tartsanak, majd a közönség azt rövid vitára bocsáthatja. A legjobbnak ítélt előadások írásos formában megjelennek a Collegium folyóiratában, az Adsumusban.

Az előadók főként az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói közül kerülnek ki, de minden évben érkeznek diákok más, esetleg vidéki városok egyetemeiről (pl.:Debrecen), sőt még a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemről is.

Az előadások az informatika, bölcsész-, természet-, gazdaság- és társadalomtudományos területeket érintő témák mellett az utóbbi években jog, pszichológia és pedagógia szekciókkal is bővültek.

A Konferenciára a ELTE valamennyi karának oktatói meghívást kapnak, így a nézők között több, a szakmájában méltán elismert kutatót is fellelhetünk. Éppen ezért is szolgál ez a fórum mind tudományos mind baráti kapcsolatépítésre is.

Az Eötvös Konferencia 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2023-ban is elnyerte az ELTE Év Tudományos Rendezvénye díjat.

A XXV. Eötvös Konferencia hivatalos honlapja ezen a linken érhető el.