Szabadidős körök

Szabadidős körök

A Coliban rengeteg öntevékeny társaság szervez kisebb közösségi programokat hétről hétre. Collegistaként bármikor bekapcsolódhatsz ezekbe, de akár te is előállhatsz új ötletekkel!

TársasEst

Hetente egyszer egy változatos csapat jön össze vicces és gyakran egészen különleges játékokkal játszani (amelyekről jó eséllyel még nem hallottál). Közben mindenki hoz nasit és innivalót, és körbekínáljuk egymást. Nagyon jó hangulatban szoktak telni ezek az esték; életmentő tud lenni a hét közepén!

EKÉT

Az Eötvös Kísérleti Énektudományi Tanszéken gyűlnek össze hetente a hangszeren játszó és énekes collegistáink. Évente több koncertet is adnak a Collegiumnak, nagyrészt feldolgozásokból.

D'Coeur

A Coli színjátszókörrel is rendelkezik a dráma kedvelőinek, szintén félévente adnak elő darabokat.

BibliaCör

Minden héten egy kijelölt este látni lehet, ahogy pár egészen átlagos colis összegyűlik egy teremben, ahonnan gitár- meg furulyaszó és énekhang hallatszik. Ott aztán körbeülnek, beszélgetnek, nevetnek, sírnak, és megosztják egymással legbensőbb világuk rezzenéseit. Ez a társaság a BibliaCör, amely nyitott bárki számára, és ahol keresztények, keresők vagy csak érdeklődők mind együtt tudjuk szemlélni és fokozatosan, de talán mégis egyre inkább megismerni azt, akit Istennek nevezünk.

A BibliaCör szívén viseli a Collegium tagjainak jóllétét is: decemberben Szent Miklós ünnepe tájékán fel szokott kerekedni a „csipet csapat” és lelkesen dicsőítve körbejárja a szobákat jókedvvel, süteménnyel és igekártyával ellátva a vizsgaidőszak előtt álló fáradt collegákat. Tavasszal pedig a Text and Toast nevű eseményen az érdeklődők jóllakottságával is foglalkoznak: melegszendviccsel látogatják azokat a szobákat, ahol szívesen beszélgetnek Istennel kapcsolatos témákról, kérdésekről.

Írókör

Az Írókörben minden történetírói vagy költői indíttatású collega teret kap arra, hogy hasonló érdeklődésű társai előtt felolvassa műveit, amelyek ezt követően a hallgatóság építő kritikáiból kapnak lehetőséget a fejlődésre. Pár alkalmon pedig egy-egy kortárs író vagy költő is megosztja véleményét a felolvasásokról; új ötletekkel motiválva a társaságot.