Felvételi

Felvételi

Pályázati felhívás

em>ec-logo
Tisztelt Egyetemi Polgár!

Az Eötvös József Collegium igazgatójaként gratulálok sikeres egyetemi felvételijéhez, és köszöntöm az egyetemi polgárok között. Tanulmányaihoz sok örömet és sikereket kívánok!

Kérem, jelentkezzen az ELTE Eötvös József Collegium felvételijére! Sokéves tapasztalatunk, hogy az Eötvös Collegium hírneve olykor inkább elijeszti, semmint felbátorítja a vidéki hallgatókat. A Collegium nem bevehetetlen fellegvár, ahol publikációk, „szakmai” teljesítmények, gimnáziumi és egyetemi dolgozatok híján nem is érdemes megjelenni. Sikeres felvételije egyértelmű bizonysága annak, hogy helye van az Eötvös Collegiumba jelentkezők között. Szívesen látjuk! A Collegium hivatása alapításától fogva az Önhöz hasonló hallgatók támogatása. A Collegiumi tagságra az ELTE Bölcsészettudományi, Informatikai, Társadalomtudományi és Természettudományi Karára felvett nappali tagozatos hallgatók pályázhatnak, illetve kivételes esetben olyanok, akik a Collegium valamelyik műhelyéhez kapcsolódó minort végeznek. Felvételizni a képzések teljes időtartama alatt lehetséges. 2015-től különösen fontos számunkra, hogy a collegiumi tagságot az ELTE valamennyi karán tanuló tanárszakos hallgatók is minél nagyobb számban elnyerjék. A Collegium vidéki és budapesti hallgatók számára egyaránt nyitott. A budapesti diákok bejáró státuszra tarthatnak igényt, amely teljes jogú collegiumi tagságot biztosít.

A pályázat beküldési határideje: 2019. augusztus 11. 23:59

Módosított beküldési határidő: 2019. augusztus 14. 12:00

 

 

A pályázatnak a következőt kell tartalmaznia:

  • Felvételi határozat
  • Önéletrajz (hagyományos, leíró jellegű)
  • Érettségi bizonyítvány
  • Lezárt egyetemi félév esetén a Tanulmányi Osztály által kiálított teljesítésigazolás
  • Az Ön által legjobbnak ítélt saját munkája (csak filozófia műhelybe jelentkezés esetén)

Továbbá csatolható:

  • Nyelvvizsga bizonyítványok
  • Szakmai eredmények dokumentumai (pl. tanulmányi versenyek igazolása, oklevelek, stb.)
  • Az Ön korábbi munkáját jól ismerő szaktanár ajánlása (amelyet, behívásuk esetén, a felvételire szíveskedjenek lezárt borítékban magukkal hozni)

A szaktanárok előzetes véleményezését követően a collegiumi felvételire behívottak névsora – a felvételi űrlapon való egyéni hozzájárulás alapján – augusztus 16-án 10 órától tekinthető meg a Collegium honlapján. A felvételi szóbeli beszélgetésekből áll, melyet a műhelyek saját hatáskörben írásbeli résszel egészíthetnek ki. A felvételi kizárólagos időpontja: augusztus 2122–23. A humánus „fejkopogtatáson” a jelentkező szaktudását és általános műveltségét vizsgáljuk, a felvételizőt egy-egy oktatói és hallgatói bizottság fogja kérdezni. A felvételi napok többi részét kötetlen programok töltik ki. A Collegium a – bentlakást igénylő – felvételizők számára 1500 Ft (megérkezéskor, helyszínen fizetendő) regisztrációs díj ellenében a felvételi teljes időtartamára (három éj: kedd-szerda-csütörtök) szállást biztosít (ágyneműhuzatot hozni kell). A felvételi mindhárom napján számítunk a jelenlétére, ezért a szállás igénybevételét figyelmébe ajánlom! Kérem, szándékát a felvételi űrlap megfelelő mezőjének kitöltésével jelezze. A jelentkezések sorrendjét ebből a szempontból figyelembe vesszük, mert összesen száz férőhelyünk van, amelyek elosztása jelentkezési sorrendben történik.

 

Kérjük, pályázatát kizárólag elektronikus úton nyújtsa be.
Jelentkezési felület: http://felveteli.eotvos.elte.hu/.
A pályázati anyagot nem őrizzük meg, és nem küldjük vissza.


További információért, kérem, keresse fel a Collegium honlapját: http://honlap.eotvos.elte.hu, vagy írjon a titkarsag@eotvos.elte.hu címre, illetve telefonáljon a 06-1-460-4481-es telefonszámra.

Jelentkezését várva, szeretettel üdvözlöm,

Dr. Horváth László
igazgató

A felvételihez kapcsolódó linkek:
felvételi: http://felveteli.eotvos.elte.hu/
főoldal: http://honlap.eotvos.elte.hu/
felvételi hírek: http://honlap.eotvos.elte.hu/fooldal/felveteli

 

Természettudós és informatikus kollégák!

Hadd ajánljuk külön az Önök figyelmébe az ELTE rangos szakkollégiumai között az Eötvös Collegiumot! A napjainkban elsősorban bölcsész profilú intézményben alapításától kezdve mindig megbecsült helyet kapott a természettudomány, és a TTK-sok illetve az informatikusok ma is szerves részét képezik a Collegiumnak. Ma a természettudós hallgatók négy  műhelybe (Biológia–Kémia, Földrajz – Föld- és Környezettudomány, Informatika, Matematika–Fizika) szerveződve hallgathatnak az egyetemi képzésben foglalt ismeretanyagnál több és magasabb ismereteket nyújtó órákat. Az Önök számára különleges előnyöket is ígér ez a szakkollégium, más kifejezetten természettudományú profilú szakkollégiumokhoz képest. Egyrészt olyan multidiszciplináris közegbe kerülnek, ahol a „szürke hétköznapok” folyamán alkalmuk nyílik a szűkebb szakterületük mellett más tudományok világába, gondolkodásmódjába is bepillantani. A bölcsész szakos hallgatókkal való együttélés kiváló lehetőség mind verbális, mind írott kommunikációs képességük pallérozására. Másrészt az Eötvös Collegium idegen nyelvi műhelyei minden hallgató számára ingyen biztosítják nyelvóráikat, ami lehetőséget teremt arra, hogy megalapozott nyelvismerettel követhessék leendő „tudóstanárként” szakterületük kurrens eredményeit. A Collegium aktív nemzetközi kapcsolatrendszere lehetőséget teremt arra, hogy még a diákévek alatt közvetlen kapcsolatot szerezzenek a legrangosabb nemzetközi műhelyekben. A Collegium régebbi hallgatói segíthetik az egyetemi tanulmányok befejezését követően.


Bepillantás a mai és a régi természettudós világba:
https://eotvos.elte.hu/media/94/5a/83a8df856c3226256c0676823d032b0fde8ac5293ad012ac3544c59a6c81/ec_dogeszek.pdf
https://eotvos.elte.hu/media/14/b3/7d18950508513fa59cd376344c0f6ca60059e6424b8a8252581fcf299a43/ec_informatikusok.pdf
https://eotvos.elte.hu/media/26/d0/43a77cf75b95b7189d75763972e81ebec92406c1eb99b611aa9b0127e6b9/ec_fizikusok.pdf
Arra biztatjuk Önöket, hogy bátran jöjjenek el a Collegium felvételijére!

A „dögész” kabinet

 

A hallgatói Választmány ajánlója

Az Eötvös József Collegium nemcsak szakmai műhelyként működik. Nincs színvonalas tudományos munka összetartó közösség és felelős együttgondolkodás nélkül.

Most összefoglaljuk néhány pontban, mi mindenre van lehetőséged nálunk a műhelymunka mellett:

 - Izgalmas beszélgetéseken vehetsz részt az irodalmi és a színházi élet kiválóságaival.
 - Kedvezményesen mehetsz kiállításokra és színházba.
 - A Közösségi Csütörtökökön filmezhetsz, bulizhatsz a pinceklubban és a társalgóban.
 - Minden évben részt vehetsz az Eötvös Majálison, a közös karácsonyozáson, a bográcsozásokon és a kirándulásokon, valamint a gólyaprogramokon.
 - Előadhatsz az Eötvös Konferencián, az OTDK utáni második legnagyobb hallgatói konferencián.
 - Külföldi cserekapcsolatokban vehetsz részt.
 - Írókörbe, Biblia-körbe, színjátszókörbe járhatsz.
 - Open mic felolvasóesteken léphetsz fel, és ugyanitt meghallgathatsz másokat.
 - Sportolhatsz a kültéri sportpályán, a torna-, vagy a konditeremben.
 - Csatlakozhatsz a Választmány valamelyik bizottságához, és te is részt vehetsz a Collegium életének szervezésében.

 

Jó szívvel ajánljuk, hogy jelentkezz a felvételinkre, hiszen az eredménytől függetlenül fontos kapcsolatokra tehetsz szert, megismerheted a hozzád hasonlóképpen motivált leendő szaktársaidat, ami megkönnyíti az egyetemi tanulmányaid indulását. Ha pedig sikerül tagságot nyerned, szeretettel várunk szeptemberben!

 
Ha további információkra lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal az ejc.valasztmany@gmail.com címen, vagy látogass el a Facebok-oldalunkra, valamint figyelmedbe ajánljuk a felvételi Facebook eseményét!

Horicsányi Attila
a Választmány elnöke

Kérem tekintse meg a 2015-ös felvételiről szóló videónkat: